od Ing. Josef Kramoliš » 22 črc 2016 21:45
Reagence odpovědných pracovníků CK na příspěvek klientky Hany Zábranové z kolektivu ze Staré Bělé.
Její příspěvek by se měl jmenovat nejlépe „Potrefená h… se ozvala“.
Nejdříve vyjádření kuchaře Petra Dokoupila
„Vážená paní,
Ve Vašem příspěvku uvádíte, že „kuchaři neustále chyběly porce a musel dovařovat“. K tomuto došlo pouze jedenkrát za celé období od 4.6.2016, a to při výdeji bramborového guláše 165 klientům. Skutečně chybělo na závěr 12 porcí, které byly v časovém horizontu 15 minut okamžitě dovařeny a vydány. Za celou nesrovnalost se omlouváme.
K úklidu jídelny: Skutečně se jedenkrát stalo, že na stole kde jste ráno snídala, zůstala kapka pomazánky, protože příslušná pracovnice vlivem silného pracovního vytížení nestihla před výdejem oběda stoly setřít.
Ve věci stížnosti na spotřebu chleba chci uvést, že do příjezdu vašeho turnusu nebyl se spotřebou chleba jediný problém a bylo možné dodávky chleba na středy a soboty (příjezd zásobování z Česka) plánovat. Od první snídaně vašeho turnusu, jsme pokračovali ve volném výdeji chleba i másla z tácu přímo v jídelně. V průběhu každého výdeje chleba a másla, se ztrácelo v průměru 4-8 bochníků chleba a 1-2 másla. Po třech dnech jsme tedy přistoupili k výdeji chleba z výdejního okénka. Díky uvedeným faktům se stala spotřeba dvojnásobnou oproti všem předchozím turnusům, a tak jsme museli přistoupit k nákupu pečiva z místních zdrojů k poslední snídani vašeho turnusu. Po odjezdu zmiňovaného turnusu se spotřeba chleba i másla vrátila do předchozího průměru.
Co do kvality a chutnosti jídla jsem přesvědčen, že oba kuchaři, kteří v ČR pracují ve 4* restauracích, se vůbec nemusí za své výkony v Itálii stydět. Navíc dle našich průzkumů spokojenosti, které namátkově provádíme, je 98% klientů nadmíru se stravou spokojeno. Z Vašeho příspěvku cítím zášť a velmi nás mrzí, že naši přemíru snahy sklízí personál v Itálii tak kyselé ovoce. Osobně si myslím, že stížnost je vykonstruována zcela jinými vlivy, které mi nejsou známy. Můžete je prosím uvést? Předem Vám děkuji. „
Nyní dodávám já jen v páru bodech.
„ Z hodnocení je cítit neuvěřitelná zášť a zloba dána zejména tím, že kolektiv při nástupu do autobusu v ČR – když to uvedu slušně, obalamutil řidiče s tím, že jim sdělil, že mají domluven s pracovnicí CK transport 6 plných beček navíc namražených a tedy těžších do Itálie. Tím došlo k hrubému porušení smluvních podmínek a při zpáteční cestě byla kolektivu nabídnuta přeprava zpět za úhradu. Toto akceptovali nakonec po dlouhých „diskusích“ na místě a po příjezdu do ČR vedoucí vyhrožoval mé kolegyni soudem dokonce. Samozřejmě že to byl pro členy kolektivu šok, že se jim nepovedlo obalamutit CK, ale že za nadstandardní služby si CK naúčtovala pouze celkem minimální poplatek 1800 Kč. Dalším řešením bylo bečky nevzít zpět vůbec, Ale to bylo ztráta záloh pro kolektiv zřejmě 6000 Kč.
Co se týká sdělení, že za 7 let nebylo investováno ze strany CK ani koruna, tomu se musím pousmát.
Za 2,5 mil. bylo postaveno 6 mobilhomů, na podzim bude dalších 6, zkulturnila se jídelna, přivedl se plyn, ale když plivat, tak plivat. Však my jim to osolíme. Za 7 let se cena zájezdu zvýšila cca o 10%, vstupy jako platba italskému kempu se zvedla o 100% i z důvodu výstavby nádherného bazénu, potraviny, pohonné hmoty i mzdy vzrostly také min. o 50%. Za takovéto ceny nedokáže žádná jiná CK odrekreovat v superceněné oblasti Itálie své klienty.
Nikde s nepodíváte do San Marina za 240 Kč, nikdo Vám nedoveze večeři do Mirabilndie byť v balíčku, nikdo se nedostane do Mirabilandie za takovou cenu, jakou mají naši klienti.
No a nyní ke mně, byl jsem pracovně 3 dny v kempu, měl jsem nespočet jednání se svými zaměstnanci, všichni až na řidiče tam jsou noví a potřebovali instrukce, rady i samozřejmě nějaké to pokárání a korekci jejich představ. Že byly stoly špinavé vím, vyřešilo se to a jsou čisté. S mnoha klienty jsem se bavil, byli tam opakovaně a vůbec jsem neměl potřebu a chuť se bavit s lidmi, kteří mne a řidiče obalamutili. To snad oni měli přijít za mnou a omluvit se, ale než vypijete 300 piv, to se musíte od časného rána věnovat pípě. Minule si tento kolektiv dojednal transport dvou beček, což jsme naprosto akceptovali zdarma. Ale 6!
Posílají nám klienti mnoho děkovných dopisů, spousta klientů se vrací a každoročně se jich odrekreuje v Itálii kolem 2000. Ale tyto už tam nechceme v žádném případě.“
Ing. Josef Kramoliš – majitel CK Jokratour.
Reagence odpovědných pracovníků CK na příspěvek klientky Hany Zábranové z kolektivu ze Staré Bělé.
Její příspěvek by se měl jmenovat nejlépe „Potrefená h… se ozvala“.
Nejdříve vyjádření kuchaře Petra Dokoupila
„Vážená paní,
Ve Vašem příspěvku uvádíte, že „kuchaři neustále chyběly porce a musel dovařovat“. K tomuto došlo pouze jedenkrát za celé období od 4.6.2016, a to při výdeji bramborového guláše 165 klientům. Skutečně chybělo na závěr 12 porcí, které byly v časovém horizontu 15 minut okamžitě dovařeny a vydány. Za celou nesrovnalost se omlouváme.
K úklidu jídelny: Skutečně se jedenkrát stalo, že na stole kde jste ráno snídala, zůstala kapka pomazánky, protože příslušná pracovnice vlivem silného pracovního vytížení nestihla před výdejem oběda stoly setřít.
Ve věci stížnosti na spotřebu chleba chci uvést, že do příjezdu vašeho turnusu nebyl se spotřebou chleba jediný problém a bylo možné dodávky chleba na středy a soboty (příjezd zásobování z Česka) plánovat. Od první snídaně vašeho turnusu, jsme pokračovali ve volném výdeji chleba i másla z tácu přímo v jídelně. V průběhu každého výdeje chleba a másla, se ztrácelo v průměru 4-8 bochníků chleba a 1-2 másla. Po třech dnech jsme tedy přistoupili k výdeji chleba z výdejního okénka. Díky uvedeným faktům se stala spotřeba dvojnásobnou oproti všem předchozím turnusům, a tak jsme museli přistoupit k nákupu pečiva z místních zdrojů k poslední snídani vašeho turnusu. Po odjezdu zmiňovaného turnusu se spotřeba chleba i másla vrátila do předchozího průměru.
Co do kvality a chutnosti jídla jsem přesvědčen, že oba kuchaři, kteří v ČR pracují ve 4* restauracích, se vůbec nemusí za své výkony v Itálii stydět. Navíc dle našich průzkumů spokojenosti, které namátkově provádíme, je 98% klientů nadmíru se stravou spokojeno. Z Vašeho příspěvku cítím zášť a velmi nás mrzí, že naši přemíru snahy sklízí personál v Itálii tak kyselé ovoce. Osobně si myslím, že stížnost je vykonstruována zcela jinými vlivy, které mi nejsou známy. Můžete je prosím uvést? Předem Vám děkuji. „
Nyní dodávám já jen v páru bodech.
„ Z hodnocení je cítit neuvěřitelná zášť a zloba dána zejména tím, že kolektiv při nástupu do autobusu v ČR – když to uvedu slušně, obalamutil řidiče s tím, že jim sdělil, že mají domluven s pracovnicí CK transport 6 plných beček navíc namražených a tedy těžších do Itálie. Tím došlo k hrubému porušení smluvních podmínek a při zpáteční cestě byla kolektivu nabídnuta přeprava zpět za úhradu. Toto akceptovali nakonec po dlouhých „diskusích“ na místě a po příjezdu do ČR vedoucí vyhrožoval mé kolegyni soudem dokonce. Samozřejmě že to byl pro členy kolektivu šok, že se jim nepovedlo obalamutit CK, ale že za nadstandardní služby si CK naúčtovala pouze celkem minimální poplatek 1800 Kč. Dalším řešením bylo bečky nevzít zpět vůbec, Ale to bylo ztráta záloh pro kolektiv zřejmě 6000 Kč.
Co se týká sdělení, že za 7 let nebylo investováno ze strany CK ani koruna, tomu se musím pousmát.
Za 2,5 mil. bylo postaveno 6 mobilhomů, na podzim bude dalších 6, zkulturnila se jídelna, přivedl se plyn, ale když plivat, tak plivat. Však my jim to osolíme. Za 7 let se cena zájezdu zvýšila cca o 10%, vstupy jako platba italskému kempu se zvedla o 100% i z důvodu výstavby nádherného bazénu, potraviny, pohonné hmoty i mzdy vzrostly také min. o 50%. Za takovéto ceny nedokáže žádná jiná CK odrekreovat v superceněné oblasti Itálie své klienty.
Nikde s nepodíváte do San Marina za 240 Kč, nikdo Vám nedoveze večeři do Mirabilndie byť v balíčku, nikdo se nedostane do Mirabilandie za takovou cenu, jakou mají naši klienti.
No a nyní ke mně, byl jsem pracovně 3 dny v kempu, měl jsem nespočet jednání se svými zaměstnanci, všichni až na řidiče tam jsou noví a potřebovali instrukce, rady i samozřejmě nějaké to pokárání a korekci jejich představ. Že byly stoly špinavé vím, vyřešilo se to a jsou čisté. S mnoha klienty jsem se bavil, byli tam opakovaně a vůbec jsem neměl potřebu a chuť se bavit s lidmi, kteří mne a řidiče obalamutili. To snad oni měli přijít za mnou a omluvit se, ale než vypijete 300 piv, to se musíte od časného rána věnovat pípě. Minule si tento kolektiv dojednal transport dvou beček, což jsme naprosto akceptovali zdarma. Ale 6!
Posílají nám klienti mnoho děkovných dopisů, spousta klientů se vrací a každoročně se jich odrekreuje v Itálii kolem 2000. Ale tyto už tam nechceme v žádném případě.“
Ing. Josef Kramoliš – majitel CK Jokratour.