recenze Fischer
-
Katarína Nováková
Pridávam sa k negatívnemu hodnoteniu CK Fischer, prvý aj posledný krát s CK Fischer .Dovolenka v Grécku v hoteli ++++, jednolôžková izba za príplatok. 400 Euro za 10 nocí,izba nad hospodárskym dvorom,,, /zásobovanie, odvoz smetí ,klimatizačné jednotky, vzduchotechnika, krik pracovníkov non stop/ zabudnite na spanie/, ,reklamácia už počas pobytu,izba kamrlík tentoraz nad vstupom hotela, /busy, taxi, cesta., autá, motorky../, to všetko za príplatok. Po reklamácii s fotodokumentáciou, aj s videom len posmešná odpoveď, samé frázy, že všetko bolo OK , tak ako som si objednala. CK dúfa že to prijmem s pochopením.. Neprijala som, ale po prečítaní mnohých kritických skúseností som pochopila , že sťažovať sa môžem na lampárni, súdiť sa je zbytočné a oni to dobre vedia, že klient to vzdá prvý.Moje peniaze boli bezchybné,služby CK Fischer príšerné. Takže nikdy viac CK Fischer !!!! Toto bude aj na FB ako na iných soc. sieťach.Dúfam, že po prečítaní si príspevkov,mnohí budúci klienti tejto cestovky zvážia s kým pocestujú.
-
Iva a Věra
Pane Jiří, v CK Fischer asi zaměstnávají jen samé arogantní a neochotné delegátky!!
V Turecku/ viz výše naše recenze/ byla také taková nepříjemná delegátka – Lenka Šmídová.
Myslím, že kdyby tam nebyla tak ušetří výplatu za delegátku. Co jsme potřebovali tak stejně jsme si to museli zařídit všichni sami.
V Turecku/ viz výše naše recenze/ byla také taková nepříjemná delegátka – Lenka Šmídová.
Myslím, že kdyby tam nebyla tak ušetří výplatu za delegátku. Co jsme potřebovali tak stejně jsme si to museli zařídit všichni sami.
-
jiří
k moři jezdíme už 20 let, ale poprvé jsme byli s ck fischer, jeli jsme na mallorcu, kdyby manželka neomocněla bylo by vše v pořádku, když jsme potřebovali pomoct delegátka se k nám otočila zády a nechala nás v pospás osudu, že prý musí řešit výlety. manželka na tom byla opravdu špatně týden nic nejedla zvracela.pomohla nám paní španělka která uměla dobře česky zavolala doktora, delegátka nechtěla jít ani překládat na pokoj no neskutečná arogance,pomohla nám i pojištovna alianz která chtěla pro manželku asistenční službu na odlét zpátky, nakonec to nebylo třeba.po příjezdu domu jsem napsal stížnost přímo na ck fischer a bylo mi řečeno, že to vyšetří, vyšetřili to tak, že se zeptali one pání delegátky která navykládala neskutečné lži-nebude svému zaměstnavateli přece říkat, že je špatná delegátka,že jo
ještě než manželka onemocněla tak jsme byli na výletě po mallorce ,stál 68euro , jenže začalo pršet, za to nikdo nemůže ,ale proto byla zrušena plavba lodí a místo toho jsme seděli 3 hodiny v hospodě, že by každému vratili 10-15 euro nic ,euro sem euro tam,říkali jsme to dotyčné delegátce ale ta se jen přiblblé usmívala, totálně neschopná akorát, že umí španělsky, ale nevyužívá to ve prospěch klientu
ještě než manželka onemocněla tak jsme byli na výletě po mallorce ,stál 68euro , jenže začalo pršet, za to nikdo nemůže ,ale proto byla zrušena plavba lodí a místo toho jsme seděli 3 hodiny v hospodě, že by každému vratili 10-15 euro nic ,euro sem euro tam,říkali jsme to dotyčné delegátce ale ta se jen přiblblé usmívala, totálně neschopná akorát, že umí španělsky, ale nevyužívá to ve prospěch klientu
-
Petr
Já byl s CK Fischer v Turecku v červnu 2015 a za sebe mohu říci, že je to nejhorší CK ve střední Evropě
1) Když se klient před odjezdem dotazuje, jestli náhodou nejsou na pokoji plísně, protože by to jeho rodině způsobilo alergické potíže, tak ho ujistí, že tam nic takového není. Když po příjezdu zjistí, že plísně jsou i na pokoji i v koupelně a tříletá dcera musí být na Dithiadenu tak delegátka nezařídí ani vystříkání plísní, natož výměnu pokoje. Při reklamaci to v prvním kole popřou, když klient opakovaně předloží fotografickou dokumentaci, tak napíší, že je to v podstatě naprosto normální.
2) Když má klient potíže s rozbitou přistýlkou a musí dítě nechat spát na své posteli, protože by se na přistýlce nejspíš zabilo. Následně mu tato přistýlka ještě způsobí zlomeninu. Oni k tomu pouze uvedou, že delegátka nabídla výměnu přistýlky, což se jak zdůrazňuji – prokazatelně nikdy nestalo, kdy naopak tvrdila, že jsou to standardní přistýlky – a že to klient odmítnul a masochisticky spal týden na dlažbě a ještě si touto přistýlkou nechal hloupě způsobit zlomeninu a že je to v podstatě jeho chyba.
3) Když klient reklamuje, že inzerují stravu ultra all inclusive, která tam není, tak to ve dvou kolech reklamace popřou a popřou to i na facebooku. Když klient zveřejní a dokladuje, že lžou, tak tedy přiznají, že cíleně lžou, ale že je to v podstatě normální.
4) Když klient reklamuje, že na hotelu nepodávali zdarma lokal alkohol, který inzerovali, tak se v odpovědích šíleně diví, proč to reklamuje, když vlastně nepije. A nějak opomínají, že tam třeba nebyl sám…
1) Když se klient před odjezdem dotazuje, jestli náhodou nejsou na pokoji plísně, protože by to jeho rodině způsobilo alergické potíže, tak ho ujistí, že tam nic takového není. Když po příjezdu zjistí, že plísně jsou i na pokoji i v koupelně a tříletá dcera musí být na Dithiadenu tak delegátka nezařídí ani vystříkání plísní, natož výměnu pokoje. Při reklamaci to v prvním kole popřou, když klient opakovaně předloží fotografickou dokumentaci, tak napíší, že je to v podstatě naprosto normální.
2) Když má klient potíže s rozbitou přistýlkou a musí dítě nechat spát na své posteli, protože by se na přistýlce nejspíš zabilo. Následně mu tato přistýlka ještě způsobí zlomeninu. Oni k tomu pouze uvedou, že delegátka nabídla výměnu přistýlky, což se jak zdůrazňuji – prokazatelně nikdy nestalo, kdy naopak tvrdila, že jsou to standardní přistýlky – a že to klient odmítnul a masochisticky spal týden na dlažbě a ještě si touto přistýlkou nechal hloupě způsobit zlomeninu a že je to v podstatě jeho chyba.
3) Když klient reklamuje, že inzerují stravu ultra all inclusive, která tam není, tak to ve dvou kolech reklamace popřou a popřou to i na facebooku. Když klient zveřejní a dokladuje, že lžou, tak tedy přiznají, že cíleně lžou, ale že je to v podstatě normální.
4) Když klient reklamuje, že na hotelu nepodávali zdarma lokal alkohol, který inzerovali, tak se v odpovědích šíleně diví, proč to reklamuje, když vlastně nepije. A nějak opomínají, že tam třeba nebyl sám…
-
Iva a Věra
24.6-4.7.2015
Turecko, Side, hotel Altinkum park- všem doporučujeme, hotel rodinného typu. Ubytování pěkné,jídlo chutné, ovoce, zelenina, zákusky, pití-všeho dost. Personál velice příjemný a ochotný
Co ale zkazí dovolenou je delegátka Lenka Šmídová!! Její přístup ke klientům je velice komisní. Při první schůzce byla velice roztržitá, stále telefonovala a když někdo měl nějaký dotaz tak ho odkázala na pokyny, které jsme dostaly. My jsme dostaly mj. pokyny k jinému hotelu. Pořád byla uspěchaná a nic nám pořádně nevysvětlila, natož aby nás seznámila co kde je, kam nejlépe se jít podívat, kdy je animační program apod. Prostě nezájem o rekreanty.
Při další schůzce, na kterou jsme přišly o 5 min.později než bylo uvedeno na nástěnce už odcházela a neměla na nás čas, jelikož si máme přečíst na nástěnce /dole malým písmem/,že je vyhrazeno na schůzku 20 min.
Její přístup byl k nám všem velice negativní, byla velmi nepříjemná.na rozdíl ostatních delegátů z jiných CK, kteří s klienty si velice pěkně povídali a nikam nespěchali.
Tak nepříjemnou a neochotnou delegátku ,být jejím nadřízeným bych okamžitě odvolala jelikož se na tuto pozici vůbec nehodí.!!!
Doufáme, že tuto recenzi si přečte její nadřízený a vyvodí z toho důsledky.
Bylo toho více co by se o ní dalo napsat,ale i toto snad postačí.
PS.
Odlet nám vůbec na nástěnku nevypsala, což předtím uváděla a my jsme si to musely zjistit až v knize o Turecku kde byl vložen list s uvedením odletu.
Turecko, Side, hotel Altinkum park- všem doporučujeme, hotel rodinného typu. Ubytování pěkné,jídlo chutné, ovoce, zelenina, zákusky, pití-všeho dost. Personál velice příjemný a ochotný
Co ale zkazí dovolenou je delegátka Lenka Šmídová!! Její přístup ke klientům je velice komisní. Při první schůzce byla velice roztržitá, stále telefonovala a když někdo měl nějaký dotaz tak ho odkázala na pokyny, které jsme dostaly. My jsme dostaly mj. pokyny k jinému hotelu. Pořád byla uspěchaná a nic nám pořádně nevysvětlila, natož aby nás seznámila co kde je, kam nejlépe se jít podívat, kdy je animační program apod. Prostě nezájem o rekreanty.
Při další schůzce, na kterou jsme přišly o 5 min.později než bylo uvedeno na nástěnce už odcházela a neměla na nás čas, jelikož si máme přečíst na nástěnce /dole malým písmem/,že je vyhrazeno na schůzku 20 min.
Její přístup byl k nám všem velice negativní, byla velmi nepříjemná.na rozdíl ostatních delegátů z jiných CK, kteří s klienty si velice pěkně povídali a nikam nespěchali.
Tak nepříjemnou a neochotnou delegátku ,být jejím nadřízeným bych okamžitě odvolala jelikož se na tuto pozici vůbec nehodí.!!!
Doufáme, že tuto recenzi si přečte její nadřízený a vyvodí z toho důsledky.
Bylo toho více co by se o ní dalo napsat,ale i toto snad postačí.
PS.
Odlet nám vůbec na nástěnku nevypsala, což předtím uváděla a my jsme si to musely zjistit až v knize o Turecku kde byl vložen list s uvedením odletu.
-
jana
Uf,to jsem ráda, že jsem na tuto stránku šla až po návratu z dovolené, protože jinak bych asi neodjela. Zájezd jsem si kupovala přes agenturu již ve first momentu. Pečlivě jsem si na hotel studovala veškeré recenze na nettu a musím říci, že recenze nelhali. Hotel Gardenia Beach v Turecku – Oculkalar – spokojennost se vším, vstřícný personál, vesměs hotel zaměřen na děti a proto jediná věc co mě zarazila, že strava většinou dost kořeněná až pálivá- docela dost jsme se zapotili než jsme sehnali vhodné jídlo pro děti ( není však věc CK ), ale jinak pro nás dospělé strava vynikající, uspokojivý výběr. Pokoj čistý, uklizečky se snažily. Animátorský program v češtině, ale večer převažovali německé písně pro děti, české jen 2 – to jen na zamyšlenou! Cestou z letiště nám již v autobuse byla řidičem předána obálka, ve které hned fotka s delegátkou a tel, spojení na ni + další informace k hotelu a zároveň papírek, kdy se koná první inf. schůzka – byla hned druhý den. Upřímně nechápu stěžující si turisty výše- nikdy jsme nezažili, že by delegátka byla přímo při ubytování- je to logické, má na starosti více hotelů na pobřeží a rozkrájet se asi nedokáže. Domluvili jsme se rukama, nohama, trochu německy, trochu anglicky a česky- prostě jak se dá, v případě, že by byl problém už jsem přeci měla tel. číslo na delegátku !!!! Jinak delegátka p. Olga byla velmi milá,hned na první schůzce sdělila něco dalšího o hotelu, opakovaně se vyptávala zda je nějaký problém, jestli máme dotazy, sdělila i jak to funguje při nákupních možnostech, jak se zařídít při potřebě lekáře, co nejčastěji turisty postihne za zdravotní problémy a jaké možnosti se dají řešit jen přes lékárnu – přímo vyjmenovala přípravky, které zakoupit. Nemám jedinou výtku na naší delegátku a kéž by vždy takové byly všude. Dokonce nám sehnala zapomenutý mobil v autobuse z výletu, už jsme se s ním loučili!!!!Nabídla mnoho výletů- dostali jsme již v obálce při příletu s veškerými informacemi k výletům. Nechápu názor paní výše, která se udivuje nad cenou fakut. výletů od CK – to je přeci logické ( musí zaplatit českého průvodce a ještě tamní zprostředkovateskou agenturu ), ale zase máte pití při all inclusiv povětšinou na výletu zdarma a větší jistotu, že se vše dobře zadaří – s dětmi bych si ani neodvážila jet na vlastní pěst. Velké minus ale dávám časům letů – odlet ve večerních hodinách ( ač to mají ve smlouvě, stále jsme doufali, že nás to nepotká ), takže jsem také platila za celý den strávený v ČR, příjezd do hotelu v 02:15( ubytovali nás hned ), ale chudáci naše malé děti. Odlet opět na noc, děti nespali prakticky celou noc až do 5 hod do rána, kdy jsme dorazili domů. Jediné co považuji za dobré bylo, že ač jsme museli vyklidit pokoj do 12 hod, tak jsme až do opuštění hotelu ( tedy do 20:20 ) mohli využívat plně all inclusiv – myslím, že to by mělo být vždy a pravidlem !!!!!!!!( ale jak čtu, tak ne všude se tak daří – měla by CK na dotyčné hotely teda více zatlačit, neb zde pochopím nespokojennost turistů, už jen kvůli těm dětem je složité shánět jídlo, když jste hotel někde na samotě a krom toho přeci máte zaplacené dny se stravou). Také by CK při objednávání chartrových letů mohla pomýšlet na děti a upřednostňovat lety přes den, vždyť i pro ty spolucestující musí být nepříjemné, když v letadle brečí unavené děti !!!!!! Jinak si myslím, že CK odvedla dobrou práci.
-
Ivana
-
Smišula
Po dvou letech jsme byli opět S Fischerem v Egyptě i když jsem se zařekla před dvěma lety,že již nikdy.Zháněla jsem last minutku-hotely byly na výběr,ale třeba Blue Style neměl již letenky…když už jsem vše chtěla vzdát udělala jsem rezervaci přes net u Fischera a vše bylo i na datum kde jinde bez úspěchu.Měli prostě rezervačky na letenky.Byli jsme v Egypte již po třetí,nikdy se nestalo,že by nám dali jiný hotel.Jednou jsme požadovali výměnu pokoje-bez problémů.Dle mého záleží na delegátovi jaký má přístup.Jen mě na cestovkách mrzí jak zrazují od sjednání nějakých výletů u místních-že to není bezpečné…něco na tom možná bude,ale spíše je to o ceně.U místních to pořídíte za podstatně vyšší cenu a nemůžete smlouvat.My osobně jsme byli třeba na šnorchlování s potápěním a cena za 2 osoby byla míň jakl za jednoho přes cestovku:-) vrátili jsme se celí a spokojení,vše proběhlo v klidu a ne tak hekticky jak výlet s cestovkou.Asi k pyramidám bychom se nevydali…Moje negativní zkušenost s touto cestovkou byla ta,že delegátka měla propadlé vízum-špatná vizitka cestovky.Jinak si myslím,že je prašť jak uhoď se kterou cestovkou jedete,ve finále vidíte že v letadle i na hotelu jste od různých cestovek jen vás pak odvezou jiným autobusem z a na letiště.
-
Pavla
Prosím, poraďte nějakou opravdu spolehlivou CK na dovolenou v Egyptě. Je to vůbec možné? Už asi 15 let jsme s cestovkou nebyli (jezdíme samostatně po Evropě a JV Asii), ale nyní bychom na podzim možná chtěli s dětmi vyrazili do Egypta, kam si samostatně netroufáme. Po přečtení stovek recenzí na různé CK mám pocit zmaru, že se snad ani „jistota“ zvolit nedá.
Ať je to Fischer, Čedok, Exim, Blue Style… všude negativní zkušenosti. Nemáme nadstandardní požadavky, nepotřebujeme vodit za ručičku, domluvíme se anglicky, jen bychom rádi čerpali služby, které jsme si zaplatili, měli slušný pokoj a bydleli v hotelu, který jsme si vybrali na základě konkrétních kritérií- hotel u moře, tobogány pro děti, v Egyptě raději 5* nebo minimálně 4*. Jak jsem se ale dočetla, celkem častou praxí CK je měnit hotel z důvodu overbookingu, kdy klient nemá dovolání a může mu to kompletně zkazit dovolenou. Doporučili byste nějakou CK, která výměny nedělá?Recenze na hotely čtu prioritně a podrobně na Tipadvisor a Holidaycheck, doplňkově i na českých serverech, takže myslím, že budeme vědět, do čeho jdeme a dá se tak získat spousta důležitých informací, které CK (často záměrně) v nabídce neuvádějí. Takže riziko výběru hotelu si bereme na vlastní triko, ale jde o to, abychom vůbec ten pracně vybraný hotel dostali…
A ještě dotaz – má na tuto praxi vliv fakt, že bychom si vybrali zájezd na (super)last minute?
Dívala jsem se samozřejmě i na nabídky německých CK, ale tam jsou ceny výrazně vyšší nebo už teď je na říjen vyprodáno.
Děkuji za rady a tipy!
A ještě dotaz – má na tuto praxi vliv fakt, že bychom si vybrali zájezd na (super)last minute?
Dívala jsem se samozřejmě i na nabídky německých CK, ale tam jsou ceny výrazně vyšší nebo už teď je na říjen vyprodáno.
Děkuji za rady a tipy!
-
Alena
S CK Fisher jezdíme od r. 1996. Několikrát Kanáry, Andalůzie, Baleáry, Egypt, Turci apod. Vždycky spokojenost. Delegáti opravdu neasistují při ubytování, ale za to, jak kdo jazykově vybavený jezdí do zahraničí, si může každý sám. Stačí angličtina a tu potřebujete nejen při ubytování. Takže já myslím, že po těch delegátech nelze chtít vodit za ručičku.
Velice špatnou zkušenost mám ck Exim, ck Alexandria, ck Aeolus. To byly služby skutečný humus, který se ani nedá popsat. A sám cestovat bez ck je také dobré řešení a když se hotel a letenky objednají v předstihu, bývá to za babku.
Velice špatnou zkušenost mám ck Exim, ck Alexandria, ck Aeolus. To byly služby skutečný humus, který se ani nedá popsat. A sám cestovat bez ck je také dobré řešení a když se hotel a letenky objednají v předstihu, bývá to za babku.