recenze České Kormidlo
-
Eva
České kormidlo
S CK České kormidlo jsem měla doposud jen kladné zkušenosti. Bohužel 5denni zájezd do Belgie 24.10.- 28.10. 2025 byl stran cesty lehce diskomfortni.Dlouhodobě zaplacené mistenky byly prodány jiným účastníkům zájezdu, pro někoho úsměvné, pro mne ze zdravotních důvodů pohroma, kterou jsem si vychutnala ještě několikrát ze strany řidičů, kdy mi bylo řečeno, že jsou to jejich sedadla
Tak takové pány jsem na cestách ještě nezažila- věcně naštvané prudily, bez respektu k osobnímu místu cestujícího.A já se ptám- má to CK s celkem dobrou pověstí zapotřebí? Ale abych jen nehanila,chtěla bych vyzdvihnout skvělého pana průvodce Igora Katolického, který se nám věnoval myslim až nad rámec svých průvodcovských povinností.Přesto si další výlety na nějakou dobu budu hodně rozmýšlet...
-
Madar
Zájezd do Budapešti se velmi vydařil. Ke zdárnému průběhu přispěli zejména:
Průvodce Honza Valíček, který to má zmáknuté. Ví neuvěřitelně moc, mluví zřetelně, chodí přiměřeně rychle, měl s námi trpělivost a plánuje tak, že všechno klapne. Jeho úvodní větu “Rozdíl mezi Slovany a Maďary je v tom, že přesné víme, kam přišli Slované, ale neví se kdy. O Maďarech se ví přesně, kdy přišli, ale neví se odkud.“ si budu pamatovat nafurt.
“ Moc díky.
Manželský pár pohodových řidičů, paní vařila nejlepší kafe, co jsem kdy v busu pil.
Počasí, které vyšlo bezvadně
Město, které je krásné a má co nabídnout
Velkolepý Dunaj
Dochvilní a docela fajn účastníci zájezdu¨
Drobnou pihou na kráse byl ošuntělý hotel Millenial a dost málo místa na nohy v busu.
Průvodce Honza Valíček, který to má zmáknuté. Ví neuvěřitelně moc, mluví zřetelně, chodí přiměřeně rychle, měl s námi trpělivost a plánuje tak, že všechno klapne. Jeho úvodní větu “Rozdíl mezi Slovany a Maďary je v tom, že přesné víme, kam přišli Slované, ale neví se kdy. O Maďarech se ví přesně, kdy přišli, ale neví se odkud.“ si budu pamatovat nafurt.
Manželský pár pohodových řidičů, paní vařila nejlepší kafe, co jsem kdy v busu pil.
Počasí, které vyšlo bezvadně
Město, které je krásné a má co nabídnout
Velkolepý Dunaj
Dochvilní a docela fajn účastníci zájezdu¨
Drobnou pihou na kráse byl ošuntělý hotel Millenial a dost málo místa na nohy v busu.
-
České Kormidlo
CK České Kormidlo asi v pořádku, za ty peníze to bylo celkem fajn. Pobyt v apartmánech Polynesia v Katoro Istria. Jen je hodně nedomyšlený příjezd ve 4 ráno, čekáte do 15,00 na ubytování a při ukončení pobytu musíte odejít do 10 hodin a odjezd je až ve 22,45. To bylo asi jediné co bylo nepříjemné. Jelikož jsme jeli autobusem asi po 30 letech, ještě je hodně lidí, kteří neberou ohledy na spolucestující. Ono sklopené opěradlo před Vámi není známka pohodlí pro ty co za nimi sedí. A cizojazyční pasažéři dělají, že nerozumí....
-
N+P
Super zájezd, opravdu nádhernâ místa v Provence včetně krásné projekce v lomu, nabitý program s hodně přesuny a chůzí , ale rozhodně stál za to, hotel fajn s bohatými snídaněmi a bazénem, skvělá milá průvodkyně Verča a perfektní řidiči Ondra s Pavlem, díky kterým byla bezva atmosféra po celou dobu, diky a zase příště

N+P
-
Petr No.
Dnes jsme se vratili ze skveleho zajezdu Fllorentina,Rim,Vatikan a musime konstatovat ze to byl uzasny zazitek.Urcite velky dil patri samotne firme ale chteli bychom vyzvednout pristup pani pruvodkyne pani M. Seifertove, ktera jednala jako naprosty profik aniz by omezovala chod zajezdu,byla vlastne soucasti skupiny s kterou se podelila o sve uzasne vedomosti a nenucene ridila jeji chod.A o tom ze jsme videli hodne, svedci stav nasi unavy
)).Vse klapalo na jednicku.Velke diky.p.s.jo a ridici vyborni.
-
Petra
Absolvovali jsme s touto cestovní kanceláří 2 zájezdy. V prvním případě čekání na autobus, který měl při odjezdu asi hodinu zpoždění a po příjezdu nepřišla ani žádná omluva. Ubytování bylo zajištěno nesmyslně v hotelu u dálnice, kam jsme se dostali až v pozdních večerních hodinách. Teprve po cestě na ubytování nám průvodce sdělil, že v hotelu je nějaký kongres, takže my se do restaurace na případnou večeři, vůbec nedostaneme. (buď ještě zásoby z domu, nebo hlad.
Cestovní kancelář šetří, na snídani na vás nevyjde ani šunka a v případě druhého zájezdu nebyl u snídaně ani džus a na pečivo se čekalo dlouhou dobu (a nakonec paní vysypala na tác trvanlivé polotovary z pytle). V podstatě můžete jíst pomalu jen suchý rohlík (když na vás zbyde). O kávě, která by se dala pít, nemůže být ani řeč (a to byla ještě rozbilá termoska). Součástí snídaně nebyl ani kousek zeleniny, jogurt... NIC. Prostě snídaně za co nejnižší cenu !
V případě druhého zájezdu za zpáteční cestě řidiči zřejmě velmi spěchali. Dělali jen velmi krátké pauzy a po dlouhých intervalech. 80 lidí v autobuse nemohlo mít šanci zvládnout dojít na WC.
Cestovní kancelář šetří, na snídani na vás nevyjde ani šunka a v případě druhého zájezdu nebyl u snídaně ani džus a na pečivo se čekalo dlouhou dobu (a nakonec paní vysypala na tác trvanlivé polotovary z pytle). V podstatě můžete jíst pomalu jen suchý rohlík (když na vás zbyde). O kávě, která by se dala pít, nemůže být ani řeč (a to byla ještě rozbilá termoska). Součástí snídaně nebyl ani kousek zeleniny, jogurt... NIC. Prostě snídaně za co nejnižší cenu !
V případě druhého zájezdu za zpáteční cestě řidiči zřejmě velmi spěchali. Dělali jen velmi krátké pauzy a po dlouhých intervalech. 80 lidí v autobuse nemohlo mít šanci zvládnout dojít na WC.
-
Italie
-
Marlenka
-
Natalie
České Kormidlo
S Kormidlem jsem absolvovala několik zájezdů (zejména do Itálie) a i když by se určitě mušky našly (např. zamrzel zájezd na Lago di Garda, kdy průvodkyně neuměla žblebtnout italsky , jako celek hodnotím služby velmi pozitivně a ráda pojedu zas. Moc se mi líbil například zájezd, kde byla cesta vlakem Bernina Express, to byl úžasný zážitek.
-
Týna